West-Brabant

Trekkertocht trekt bekijks: oude tractoren door Woensdrechtse dorpen

Foto: © Remco Weterings - 112Markiezaten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het publiek langs de kant van de weg was van alle leeftijden. Maar de trekkers waar ze voor kwamen, waren stuk voor stuk oudjes. Zaterdag reden maar liefst 80 oude tractoren mee in een toertocht door de gemeente Woensdrecht. Met een stop in Hoogerheide, zodat de prachtige oude trekkers ook van dichtbij te bewonderen waren.

Door: Bianca van Vugt

Er mochten maar 80 tractoren meerijden, maar dat hadden er makkelijk 110 kunnen zijn. Want zo veel aanmeldingen waren er. De uitverkorenen vormden zaterdag een bonte stoet, tijdens het tractorendefilé door de gemeente Woensdrecht. Het defilé hoort bij de jaarlijkse Woensdrechtse Boerendag, maar die kon dit jaar niet doorgaan door de coronacrisis. De toerrit met de tractoren kon gewoon wel: lekker in de buitenlucht en met het publiek wijdverspreid langs de route.

Het tractorendefilé begon zaterdag rond het middaguur als vanouds op het terrein van de Boerendag aan de Reimerswaalweg in Woensdrecht. De rondrit bracht de trekkers langs Wouwse Plantage, Huijbergen, Hoogerheide, Ossendrecht en terug naar Woensdrecht.

Halverwege de rit, aan de Scheldeweg in Hoogerheide, zijn de 80 tractoren gestopt. Daar konden bezoekers de oude trekkers op hun gemak van dichtbij bekijken. Ook onderweg trok het defilé veel bekijks. Na een middag toeren door de gemeente Woensdrecht was er een zak friet als beloning voor de chauffeurs en hun bijrijders.