Bergen op Zoom

Triatlon Zoomman/Zoomwoman eind april in Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Er komt weer een triatlon in Bergen op Zoom. Tussen 24 april en 3 mei lopen, fietsen en zwemmen de kandidaten in en rondom het Zoommeer. Iedereen mag meedoen en er zijn prijzen te verdienen. Het parcours mag afgelegd worden in duo’s, trio’s of gewoon lekker in je eentje.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

De laatste tijd zijn er weinig wedstrijden. Naar verwachting komt hier niet gauw verandering in door de coronamaatregelen. Om deze reden organiseert Martijn van Schaik met zijn coachingsbedrijf de Bananenwinkel in samenwerking met Studio Velo een bijzondere triatlon. Volgens de initiatiefnemer leek het idee lastig te organiseren, maar is het inmiddels best goed te doen.

Triatlon

In de week tussen 23 april tot 4 mei neemt Van Schaik zelf ook deel aan de triatlon. Het evenement vindt plaats in en rondom het Zoommeer. Op het registratieplatform Raceld is een wedstijd aangemaakt. Naast de halve triatlon is er ook een kortere variant, namelijk een 1/3 triatlon. Het is toegestaan om beide afstanden over meerdere dagen te verdelen. Het parcours mag afgelegd worden in duo’s, trio’s of gewoon lekker in je eentje.

Prijzen

Studio Velo verzorgt de prijzen. De snelste sporters die een halve of 1/3 triatlon krijgen een prijs. Verder wordt er geen ranglijst gemaakt. Onder de kandidaten worden prijzenpakketten verloot. De triatlon wordt aan het begin van het seizoen gehouden “Om lekker uit de winter te komen”.