Roosendaal

Trouwe bezoekers én vrijwilligers bij Kindervakantiewerk Roosendaal: ‘Volgend jaar weer!’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Bijna zestig kinderen hadden deze week weer Kindervakantiewerk (KVW) in Roosendaal. Het vaste team trouwe vrijwilligers stond te popelen om weer allerlei activiteiten te organiseren voor de kinderen. Strijkkralen, een stormbaan, knutselen, oud-Hollandse spelletjes en een bezoekje aan Drievliet stonden op de planning. Een geslaagde week, voor zowel de vrijwilligers als de kinderen.

Ieder jaar tijdens de twee weken bouwvak staan Jenny Goorden en nog tientallen andere vrijwilligers klaar om de kinderen te vermaken. “In de middag spelen de kinderen meestal buiten.” Ook wordt er een dag gezwommen en gaat de hele club een dag naar een pretpark. “Dit jaar gingen we naar Drievliet.”

We doen hier altijd leuke dingen.

De twaalfjarige Kylani komt al sinds haar vierde ieder jaar naar KVW. “We doen hier altijd leuke dingen. Je kan je hier goed vermaken tijdens de vakantie. Het is ook handig voor ouders die gewoon moeten werken, de kinderen kunnen hier dan naartoe.”

Druk programma

Het was een druk programma de afgelopen week. “We zijn aan de slag geweest met strijkkralen”, vervolgt Kylani. “Maar er is ook veel geknutseld, we hebben stenen versierd en getekend.” Deelneemster Evi vond vooral de strijkkralen erg leuk. “We hebben ook spelletjes gespeeld. Blikgooien, touwtrekken en ringen om dolfijnen gooien.” Maar dat is nog niet alles. “Maandag hebben de kinderen een speurtocht gedaan”, vult begeleidster Jenny aan. “Daar hebben ze stenen verzameld, die mochten ze mee naar huis nemen.” Dinsdag was er een waterglijbaan.

We vinden het zo leuk om de kinderen blij te maken.

Kylani ziet het wel zitten om later als leiding te helpen bij de KVW. “Nu help ik soms ook al. Dan help ik bijvoorbeeld met de tafels klaarzetten.” Zowel Kylani als Evi zijn er volgend jaar sowieso weer bij. Maar naast de trouwe deelnemertjes, zijn ook de vrijwilligers ontzettend trouw. “Sommigen nemen hier speciaal vrij voor van hun werk”, zegt Jenny. “We vinden het zo leuk om die kinderen blij te maken. Daar doen we het gewoon voor.”