Bergen op Zoom

Trouwen in Bergen op Zoom kost al snel de hoofdprijs

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De gemeente Bergen op Zoom biedt aanstaande echtparen de mogelijkheid om te trouwen op locaties als het Oude Stadhuis, het Markiezenhof en het Halsterse Raadhuis. Ook kun je een trouwambtenaar toegewezen krijgen. Daar zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Vreemder wordt het dat je die bedragen ook kwijt bent als je zelf een andere locatie en trouwambtenaar regelt.

Bergenaar Leon Tholhuijsen keek even vreemd op toen hij via de website van de gemeente Bergen op Zoom zijn aanstaande huwelijk wilde aangeven. Om door het menu op de website te komen, dien je een aantal opties en keuzes te doorlopen. En onder het kopje ‘locatie’ kun je aangeven elders te willen trouwen dan de standaard aangeboden gemeentelijke plekken. Dan verschijnt er echter wel het hoogste tarief bij.

Gemeenteraad moet beslissen

Tholhuijsen sloot het kort met een ambtenaar, die hem in eerste instantie gerust stelde. De vermeldde zeshonderd euro zou niet werkelijk berekend worden. Dat werd echter later door de gemeente teruggedraaid. En hetzelfde geldt als je zelf een trouwambtenaar regelt. Dan dien je toch hetzelfde bedrag te betalen.

Volgens woordvoerder Erwin Stander zijn deze legeskosten opgenomen in een verordening en alleen de gemeenteraad kan daar wat in wijzigen. Daarom roept de aanstaande bruidegom de raadsleden op hier eens kritisch naar te kijken.