Bergen op Zoom

Trouwen in coronatijd? ‘Gek zicht om iedereen zo verspreid te zien’

Maarten Elst Maarten Elst

Ondanks alle coronaperikelen zijn er nog altijd trouwerijen in West-Brabant. Voor de één zou het toch al een intieme aangelegenheid zijn en wordt het totaal van dertig personen niet bereikt. Voor de ander is de datum dusdanig heilig dat het huwelijk op die dag door moet gaan. Bergenaren Bram de Bont en Nienke van Wijngaarden trouwden zaterdagmiddag voor het zicht van maximaal dertig familieleden en vrienden in de raadzaal van het Oude Stadhuis in Bergen op Zoom.

Ook voor trouwambtenaar Paul Asselbergs is het een bijzondere dag. “Laat ik vooropstellen dat elk huwelijk bijzonder is en elk trouwpaar zijn eigen verhaal heeft. Voor mij persoonlijk is het bijzonder, omdat ik zelf in 1969 ben getrouwd in de raadzaal. Destijds was het nog anders ingericht en was die ruimte de trouwzaal van Bergen op Zoom. Uniek om hier na 51 jaar twee mensen te trouwen”, aldus Asselbergs die alweer zijn 740ste huwelijk sloot als trouwambtenaar.

Stralende dag

Het bruidspaar zelf zag het feest, dat aansluitend aan het huwelijk zou plaatsvinden, in het water vallen. Toch treuren De Bont en Van Wijngaarden er niet om: “We doen het later dit jaar, als het toelaat, nog eens dunnetjes over. Twee keer in pak, twee keer de bruidsjurk aan, wie kan dat nu zeggen? Twee keer genieten. Deze datum stond voor ons vast, daar konden we niet om heen. Met het stralende weer hadden we alsnog een prachtige dag”, aldus Nienke van Wijngaarden.

“Of het gek was? Het was enkel een gek zicht om iedereen, ook gezinsleden, zo verspreid door een zaal te zien zitten. Verder voelde het gewoon perfect aan.”