Roosendaal

Tullepetaonestad viert zesenzestig jaar SCR met een bijzonder Konsert

Konsert '66 in het RBC stadion. Foto: Paul Joachems

Konsert '66 in het RBC stadion. Foto: Paul Joachems

Kitty Joachems Kitty Joachems

De arrangementen van twaalf carnavalsnummers uit Roosendaal kwamen vrijdag en zaterdag bijzonder goed tot hun recht. Samen met de verhalen van een aantal prominente Tullepetaone vormden ze de ‘istorie’ van Roosendaal. Of zoals de organisatoren het noemen ‘t Ver’aol oe ‘t ooit gewiest aar kunne zijn. Dat is ook de titel van het boek wat vrijdagavond werd gepresenteerd.

Priens Wiebe I nam het eerste exemplaar vol trots in ontvangst. In het boek staat het verhaal van het Roosendaals carnaval in tien hoofdstukken. Het elfde hoofdstuk heeft alleen de titel “En de rest is ‘istorie”. Op de blanco pagina kan elke Tullepetaon op die manier ‘t Ver’aol compleet maken met zijn of haar eigen hoofdstuk.

Konsert ’66 is een idee van Gerard van Zalinge en Joep van Rijswijk. Beide actief voor Stichting Carnaval Roosendaal (SCR) en elk jaar het brein achter een bijzonder evenement. Dit keer dus een concert. Ter gelegenheid van het zesenzestig jarig bestaan van SCR. Tijdens het carnavalesk jubileumconcert waren échte Roosendaalse carnavalsliedjes te horen. Uitgevoerd door Muziekvereniging Roosendaal. Op een manier die het Tullepetaonse publiek kippenvel bezorgde.

Dierbare herinneringen en hilarische anekdotes

Dat geldt zeker voor het nummer “Ziede Sterre” wat opgedragen werd aan prominente Tullepetaonse carnavalsvierders die in de afgelopen jaren zijn overleden. Maar de muzikanten speelden ook oorstrelende versies van “Mijn Stadje”, “Oor ze zienge” en “Tu-tu-tullepetaone”.

Bekende Tullepetaone vertelden tussendoor hun persoonlijke verhalen. Soms dierbare herinneringen, dan weer hilarische anekdotes. Het publiek luisterde, pinkte zo nu en dan een traantje weg, lachtte en zong zachtjes mee met twaalf van de vele mooie liedjes die Tullepetaonestad rijk is. Zachtjes om maar niets te missen van de zoete klanken. Met Konsert ’66 schreef Stichting Carnaval Roosendaal afgelopen weekend wederom geschiedenis. Wad ‘n istorie!