Wouw

Tussenstation Wouw langs F58 is rustplek voor fanatieke fietsers

Foto: gemeente Roosendaal.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er staat sinds deze week een hele grote locomotief langs de snelfietsroute F58. De locomotief hoort bij Tussenstation Wouw, een rustpunt halverwege het snelfietspad tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. De Roosendaalse wethouder Sanneke Vermeulen en Bergse Wethouder Hans Peter Verroen hebben het rustpunt samen geopend.

Het Tussenstation is een verwijzing naar het voormalige treinstation van Wouw, dat lag aan de Bergsebaan. En het dient dus als plek waar fietsers van de snelfietsroute even kunnen pauzeren, of treinen kunnen spotten. Op het punt van de rustplaats splitst de fietsroute zich straks in een noordtak richting de Roosendaalse binnenstad, en een zuidtak richting de wijk Tolberg.

Wethouder Vermeulen is enthousiast over de locatie. “Het is niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een mooi en uniek rustpunt voor de fietsers in onze regio.” Wethouder Verroen deelt dit enthousiasme.

Er waren veel omwonenden en toeschouwers bij de onthulling van het Tussenstation aanwezig. Een grote kraan zette de gerestaureerde locomotief op zijn plaats. De F58 is nog volop in ontwikkeling.