Roosendaal

TWB en ViaTim slaan handen ineen tegen eenzaamheid

Redactie Redactie

Vanaf deze week gaan thuiszorgorganisatie TWB en startup ViaTim samenwerken tegen eenzaamheid. De partijen willen tientallen ouderen in Roosendaal werven om als pakket afhaalpunt en wijkbezorger aan de slag te gaan. Daarmee zorgen zij voor een oplossing voor 35% van de Roosendalers die overdag niet thuis zijn en hun pakket mislopen.

TWB en ViaTim gaan actieve oudere wijkbewoners benaderen om ViaPunt te worden. Dit maakt hun dan het bezorgadres voor pakketten van buurtbewoners die overdag niet thuis zijn. De bewoners kunnen dan ‘s avonds het pakket daar afhalen of thuis laten bezorgen op een geschikt moment. ”Veel mensen ervaren pakketbezorging als een groot probleem. Webshops hanteren verschillende afhaalpunten en op straat zoeken pakketbezorgers driftig naar iemand die wel thuis is. Onze 10 ViaPunten in Bergen op Zoom ontvangen al degelijks enkele pakketten voor buurtbewoners en zo helpen wijkgenoten elkaar.” vertelt Michiel Nieuwkerk, oprichter van ViaTim.

Bestuurder TWB Christ-Jan Danen zegt: ”Wij zien de ViaPunten als een goede kans voor de groeiende behoefte onder senioren naar meer persoonlijke contacten in de wijk. Een miljoen van de 55-plussers in Nederland voelt zich eenzaam, een deel daarvan zelfs zeer eenzaam met slecht een enkel contact per maand. Het praktische probleem van gemiste pakketjes wordt opgelost en de ouderen hebben dagelijks meer contacten.”