Roosendaal

Twee cobra’s bliezen Rachels voordeur in Roosendaal op: ‘Poging tot doodslag!’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

In de nacht van zaterdag op zondag ligt Rachel* rustig te slapen, tot ze een harde knal hoort. Een persoon in een hoodie steekt vlak daarvoor namelijk twee brandende cobra’s in de brievenbus van haar woning aan de Koraaldijk in Roosendaal. “Ik werd wakker van een knal van hier tot Tokio. Het was net een film.”

Op dat moment ligt haar vriendin met haar zoontje van vijftien maanden ook te slapen in het huis. “We wilden niet naar beneden, want we wisten niet of er brand was.” Als de politie eenmaal is gebeld, is de dader allang gevlogen. Daarom roept ze getuigen nu op om zich te melden.

Voordeur total loss

Rachel en haar vriendin, die rook inademt, zien pas wat voor schade de twee cobra’s hebben aangericht, als de brandweer, politie en ambulance arriveren. “De brievenbus lag eruit en de gang lag bezaaid met glas en vuurwerkresten. De voordeur is total loss verklaard en afgezet met hout.”

Wat de reparatie gaat kosten, durft Rachel niet te zeggen. “Maar ik neem geen deur meer met glas en een brievenbus.”

Wonder boven wonder heeft het zoontje van haar vriendin door de knal heen geslapen. “God heeft over hem gewaakt.” Toch laat de bewoonster geen vrouw of kind meer in haar woning. “Het is levensgevaarlijk! Ik zou het niet kunnen verdragen als iemand iets overkomt.”

Bedreigd

“Dit zijn ook niet een paar kinderen die even een grapje met mij uithalen”, vervolgt Rachel. Ze wordt namelijk al enige tijd bedreigd, vanuit relationele sfeer. Vorige maand vloog er al een steen door haar ruit. “Nu zijn het twee cobra’s, maar ik wil niet weten wat het volgende maand is… Dit is gewoon poging tot doodslag!”

Ze heeft al camera’s hangen bij haar woning, maar is van plan daar ook nog een bouwlamp op te hangen, om de daders af te schrikken. “Maar ik weiger te vluchten uit mijn eigen huis.”

Het onderzoek loopt nog, maar Rachel heeft een groot vermoeden wie de dader is. “Maar ga maar eens bewijzen wie het is…” Er zijn nog geen meldingen binnen gekomen bij de politie, maar ze hoopt vurig dat iemand getuigt of de dader zich zelf meldt. “Ik hoop met heel mijn hart dat ‘ie gepakt wordt!”

* Vanwege privacyoverwegingen is de naam van de vrouw gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.