Roosendaal

Twee gewonden bij crash op Borchwerf na achtervolging

Foto Christian Traets Fotografie

Herbert Kats Herbert Kats

Bij Roosendaal is donderdagmorgen de bestuurder van een auto door de politie aangehouden. Dat gebeurde na een lange achtervolging die eindigde met een crash op industrieterrein Borchwerf. Er vielen twee gewonden.

Dit bericht is om 16.00 uur aangepast.

De 34-jarige man werd na het ongeluk aangehouden op de kruising van de Roosendaalsebaan met de Wagonstraat. Daar kwam zijn wagen in botsing met een andere auto en een vrachtwagen. Zowel de bestuurder als zijn bijrijder, die niet is aangehouden, raakten gewond.

De bijrijder stapte zelf gewond uit het voertuig. De bestuurder ging er vandoor, maar kon iets later verderop aangehouden worden. Zijn woon- of verblijfplaats is de politie niet bekend.

De botsing was het sluitstuk van een achtervolging. Bij de actie waren meerdere politie-eenheden, twee ambulances en de brandweer betrokken.

A16

De achtervolging startte bij rond 10.00 uur. Agenten zagen het voertuig veel te hard rijden over de A16 bij Prinsenbeek. Hierop werd een stopteken gegeven. De bestuurder leek in eerste instantie te volgen, maar racete uiteindelijk toch verder de snelweg op.

Daarop zette Team Verkeer de achtervolging in. De auto vloog wat later met hoge snelheid over de A17 en ging ter hoogte van Standdaarbuiten richting Roosendaal. De politiemensen besloten toen de achtervolging af te breken omdat de wagen het overige verkeer in gevaar bracht. Niet veel later crashte de auto op de Wagonstraat.

Bij de botsing met de andere personenauto en even later nog een vrachtwagen vatte het gecrashte voertuig vlam. Maar dat brandje kon snel geblust worden. De twee vluchters werden naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Over hun toestand heeft de politie geen nadere informatie.

Een groot gedeelte van de Wagonstraat en de Roosendaalsebaan was geruime tijd afgesloten voor het verkeer.