Bergen op Zoom

Twee jongetjes van 12 en 13 jaar overvallen in Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Bij de bussluis aan de Laan van Hildernisse in Bergen op Zoom zijn zaterdagavond twee jongens van 12 en 13 jaar oud beroofd.

De twee jongens die bij elkaar zouden gaan logeren en daarom wat later op straat waren dan gebruikelijk, stonden even te wachten bij de bussluis aan de Laan van Hildernisse. Ze schrokken zich een ongeluk van twee mannen die ineens bij hen stonden en geld eisten. De jongens gaven aan geen geld te hebben. Een van de twee mannen heeft toen de kleding van de 13-jarige jongen doorzocht en vond een portemonnee. Toen hij ook nog aanstalten maakte om de telefoon van de jongen af te pakken, gaf de jongen hem een duw. De man sloeg de jongen hierop een bloedneus. Meteen hierna renden de twee mannen weg in de richting van de Middelvliet. De jongens zijn hulp gaan halen bij de ouders van de 12-jarige jongen.

Zowel de vader als zijn 12-jarige zoon zijn in de omgeving gaan rondkijken of ze de daders nog konden vinden, maar dat lukte niet meer. De jongens hebben samen met hun ouders de volgende dag aangifte gedaan.

De beide jongens waren erg onder de indruk van het voorval, maar hebben desondanks toch een signalement van de daders weten te onthouden.

De eerste dader had volgens de jongens een Marokkaans uiterlijk. Hij was tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en had zwart krullend haar dat opgeschoren was aan de zijkanten. De man had opvallend grote oren. Hij was in donkere kleding gekleed en droeg zwarte Nike Air Max schoenen. De tweede dader had een Nederlands uiterlijk. Hij was langer dan dader 1, want zijn lengte wordt geschat op 1.90 meter. Deze man droeg ook donkere kleding.

De politie vraagt getuigen die iets hebben gezien zich te melden op 0900-8844.