Bergen op Zoom

Twee keer predicaat Excellente School voor ‘t Rijks in Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Een feestje maandagochtend op scholengemeenschap ’t Rijks in Bergen op Zoom. De school kreeg maar liefst twee keer het predicaat Excellente School overhandigd. 

Een Excellente School is een school die uitblinkt, bijvoorbeeld omdat het onderwijs goed aansluit op de situatie in de buurt of op de talenten en behoeften van een leerling. Ook een inspirerende manier van lesgeven door docenten kan een school het predicaat ‘excellent’ opleveren. 

Verlenging predicaat

De titel van Excellente School is drie jaar geldig. De school kan daarna opnieuw het predicaat van excellentie krijgen. Er moeten dan wel zichtbare verbeteringen zijn op de school. “Het is bijzonder dat je dat na 3 jaar dat je het al had wederom verlengt. En dat ook nog op twee afdelingen, dat is helemaal super,” zegt rector Leon de Rond.

Onderwijsinspectie

’t Rijks heeft de twee predicaten gekregen voor de afdelingen mavo en vwo. Dit werd door de onderwijsinspectie eerst goed gecontroleerd. Een school krijgt natuurlijk niet zomaar deze bijzondere onderscheiding. “Er wordt gekeken naar de kwaliteit, rendementen, resultaten, maar ook het schoolklimaat. We helpen ook de kinderen met de instroming vanaf groep 8,” vertelt De Rond.

Enthousiaste leerlingen 

De leerlingen van ’t Rijks zijn ook blij met de onderscheiding. “Het is altijd leuk als je school op zo’n manier wordt beloond,” vertelt een van de leerlingen. Een andere leerling zegt: “Het is wel verdiend, want de leraren helpen ook altijd goed.”