Bergen op Zoom

Twee koperdieven in de kraag gevat na waardevolle tips getuige

Close-up van de zijkant van een politiewagen met het politielogo en daarboven de tekst 'waakzaam en dienstbaar'

Redactie Redactie

Woensdagnamiddag heeft de politie twee mannen van 29 en 37 jaar uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Een ooggetuige zag twee mannen tot tweemaal toe over het hek klimmen op een perceel aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom. Momenteel bevindt zich op dit stuk grond een pand dat op termijn tegen de vlakte gaat. Na de waardevolle tips van de getuige troffen politieagenten twee mannen aan die aan de signalementen voldeden. Tevens waren ze in het bezit van enkele hoeveelheden koper. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Inmiddels zijn beide heren weer op vrije voeten.

Rond 17.45 uur kreeg de politie een eerste melding van een getuige binnen die twee mannen over een hek zagen klimmen op het perceel aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom. Agenten namen kort daarop poolshoogte bij het perceel, maar troffen niets aan. Niet veel later meldde dezelfde getuige opnieuw dat er twee mannen over het hek klommen en met koper in bezit weer het perceel verlaten.

Kabels met koper

Ditmaal kon de getuige enkele signalementen doorgeven van de mannen waarna de agenten wederom naar de locatie zijn gereden. In de Voltastraat, een zijstraat van de Drebbelstraat, troffen politieagenten twee mannen aan die aan de signalementen voldeden. Bij een controle bleken zij inderdaad in het bezit te zijn van kabels die koper bevatten. Kort daarop, rond 18.30 uur, zijn beide heren aangehouden op verdenking van koperdiefstal en overgebracht naar een politiecellencomplex.

In het complex hebben beide heren een verklaring afgelegd. Later op de avond zijn beide mannen, beiden woonachtig in Bergen op Zoom, weer in vrijheid gesteld. Het zou volgens de politie gaan om een man van 29 jaar en een man van 37 jaar. Tevens wordt de eigenaar van het pand aan de Drebbelstraat verzocht om aangifte van koperdiefstal te doen.