Roosendaal

Twee mannen aangehouden in Kloosterstraat Roosendaal

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Vrijdag zijn twee mannen aangehouden in Roosendaal. Ze waren weliswaar samen maar de redenen voor het oppakken lopen nogal uiteen. Eén van hen was behoorlijk dronken, de ander had nog de nodige celstraf open staan.

Het tweetal werd door een agent opgemerkt in de Kloosterstraat in Roosendaal. Beiden liepen met een blik bier en daarom werden ze gecontroleerd. Eén van hen had z’n blik nog niet geopend en was op dat vlak dus niet strafbaar. De 29-jarige Roosendaler bleek echter nog wel 77 dagen celstraf open te hebben staan. Hij is om die reden dus bij een politiecellencomplex afgeleverd.

Pepperspray

De andere man, een 26-jarige Roosendaler, had zijn blik bier wel geopend en was waarneembaar dronken. Hij ging er in eerste instantie vandoor maar werd al snel staande gehouden voor openbare dronkenschap en overtreding van de APV. Al dan niet vanwege de drank werd hij steeds vervelender en zelfs agressief toen de agent een bekeuring aan het uitschrijven was. Er kwamen meerdere politiemensen aan te pas, mede omdat de dronkaard niet mee wilde werken. Er moest zelfs pepperspray worden gebruikt om hem in bedwang te krijgen.

Corona

Het incident, dat plaatsvond in de Molenstraat, trok heel wat bekijks. Omdat het erop leek dat et toegestroomde publiek zich niet ging houden aan de anderhalve meter die in deze coronatijden geldt, is de omstanders verzocht te vertrekken. Daar gaf men gehoor aan.

Ook deze man is naar een cellencomplex gebracht. Hij riep daarbij dat hij besmet was met het coronavirus. Met twee bekeuringen op zak is hij enige uren later weer op vrije voeten gekomen.