Roosendaal

Twee mannen beroofd nadat ze hopen naar Engeland gesmokkeld te worden

Foto: Shutterstock

Redactie Redactie

In Roosendaal zijn twee vluchtelingen beroofd op dinsdag 5 december 2023 en dinsdag 16 januari 2024. Dat gebeurde beide gevallen op de Burgemeester Schoonheijtstraat. Beide mannen dachten via internet in contact te komen met iemand die ze naar Engeland kon smokkelen.

De eerste beroving vond plaats op dinsdag 5 december 2023. Een 45-jarige man uit Irak maakt via het internet een afspraak met een zogenoemde mensensmokkelaar. Ze spreken af op het station in Roosendaal, en het slachtoffer ontmoet daar een man die hem vraagt mee te lopen naar zijn auto. Het is een donkerkleurige bestelbus, die geparkeerd staat aan de Burgemeester Schoonheijtstraat.

Er zijn beelden van een man die ‘s middags de bestelbus op die plek heeft gezet. Het is dezelfde man die daar ‘s avonds met het slachtoffer naartoe loopt, alleen heeft hij dan een bril op. Opeens gritst de man het geld uit de handen van het slachtoffer, en gaat er vandoor. Hij stapt verderop in een klaarstaande auto.

Hetzelfde verhaal

Op 16 januari gebeurt het weer, en op dezelfde manier. Daarom is het vrijwel zeker voor de politie dat het om dezelfde dadergroep gaat. Een Marokkaanse man van 25 jaar legt ook online contact met iemand die vertelt hem naar Engeland te kunnen smokkelen. Ze ontmoeten elkaar op het station en lopen naar de donkerkleurige bestelbus die geparkeerd staat aan de Burgemeester Schoonheijtstraat.

Het slachtoffer vertrouwde het bij aankomst bij de bus al niet meer, maar gaat toch achterin de bedrijfsbus zitten. Meteen pakt de dader het geld af, doet de deur op slot en gaat er vandoor. Het slachtoffer is uit de bus ontsnapt door een ruitje in te slaan.

De bus is getakeld en wordt onderzocht, maar er zijn nog geen aanknopingspunten richting de daders gevonden. Daarom is de politie op zoek naar getuigen en mensen met meer informatie. Zij kunnen contact opnemen met de politie.