Roosendaal

Twee Roosendaalse cafés in de race voor Café Top 100 Publieksprijs

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Twee Roosendaalse cafés zijn in de race voor de Café Top 100 Publieksprijs. In een voorlopige tussenstand staan zowel de Drie Weesgegroetjes als het Wapen van Roosendaal in de top 10.

De Café Top 100 wordt jaarlijks georganiseerd door Misset Horeca. Daarbij gaat een onafhankelijke jury op zoek naar het beste café van Nederland. Daarnaast wordt ook altijd een publieksprijs uitgereikt.

Stemmen 

Café de Drie Weesgegroetjes staat op dit moment op een tweede plaats in de voorlopige tussenstand. Eigenaar Haroun Hijman is in zijn nopjes met de hoge notering. “Wij zullen heel veel vaste gasten hebben die op ons gestemd hebben. Zelf hebben wij ook heel veel gedaan op social media. Het gaat er natuurlijk om wie de meeste stemmen krijgt.”

Om nog meer stemmen te genereren organiseert Hijman op vrijdag 11 oktober een stemronde-avond. “Er is livemuziek en we zorgen voor een lekker hapje. Daarnaast geven we ook een prijs weg: een tweedaagse reis verzorgd door onze brouwer.”

Concurrentie

Maar de concurrentie zit niet stil. Het Wapen van Roosendaal staat op dit moment op een zesde plaats in de voorlopige tussenstand van de Café Top 100 Publieksprijs. Uitbaatster Maaike Matthijssen doet er dan ook alles aan om een paar plaatsen te stijgen. “We doen heel erg ons best om zoveel mogelijk stemmen binnen te krijgen. Het is erg leuk om te doen. We zijn er heel hard mee bezig.”

Matthijssen vindt het niet erg dat de Drie Weesgegroetjes ook in de race is voor de Publieksprijs. “Je moet wel je Roosendaalse stemmen delen. Toch staan we met z’n tweeën heel hoog en dat is super leuk.”

Stemmen op één van de twee Roosendaalse cafés kan nog tot en met zondag 13 oktober op www.cafetop100.nl/publieksprijs.