Roosendaal

Twee Roosenspelden uitgereikt bovenop de Mont Ventoux tijdens ColSensation

Burgemeester Han van Midden reikt de Roosenspelden uit aan Teun Suijkerbuijk en Guyot van Meer.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Bovenop de Franse berg Mont Ventoux zijn vrijdag twee Roosenspelden uitgereikt aan twee Roosendaalse helden. Tijdens het evenement ColSensation reikte burgemeester Han van Midden de spelden aan Teun Suijkerbuijk en Guyot van Meer uit.

Bijna vierhonderd deelnemers beklommen vrijdag de bijna twee kilometer hoge berg Mont Ventoux in Frankrijk. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Team Doelbewust uit Roosendaal, met als doel om geld in te zamelen voor kanker gerelateerde goede doelen. Dit jaar vond ColSensation voor de tiende keer plaats en is er meer dan 550 duizend euro opgehaald.

Drijvende krachten

Ze zijn de drijvende krachten achter ColSensation: Teun stond letterlijk aan de wieg van ColSensation, Guyot is medeoprichter van Stichting Team Doelbewust. Teun wilde graag deelnemen aan Alpe D’Huzes, een evenement waar deelnemers de berg beklimmen voor KWF. Dat bleek niet zo eenvoudig; de berg was vol en er was een wachtlijst. Dan maar een eigen berg beklimmen, en zo is ColSensation ontstaan. De afgelopen tien jaar was Teun het aanspreekpunt, de coördinator en de voorzitter van het evenement.

Guyot verzorgt, samen met Teun Suijkerbuijk, de ColCafé’s in aanloop naar het evenement. Tijdens ColSensation staat Guyot op de top van de berg met zijn megafoon. Daar ontvangt hij de deelnemers die de top bereiken. “Hij heeft aandacht voor iedere deelnemer, en heeft voor iedere deelnemer een eigen verhaal”, schrijft de gemeente. Ook is Guyot medeorganisator van CycleSensation, de RopaRun en ObstacleSensation. Verder is hij penningmeester van zowel Stichting Doelbewust en VolSensation.

Eerbewijs

Genoeg redenen dus om de heren een Roosenspeld te geven, dacht de gemeente Roosendaal. Burgemeester Han van Midden deed ook mee aan ColSensation, en kon daarom de spelden op de Mont Ventoux uitreiken. De Roosenspeld is een eerbewijs voor goede ambassadeurs van de gemeente Roosendaal.