Roosendaal

Twee verdachten gewelddadige ontvoering aangehouden

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op dinsdag 3 maart zijn door de politie in Roosendaal 2 mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ontvoering. Die heeft plaatsgevonden gedurende de avond van maandag 30 september en de daarop volgende nacht.

De woningen van het tweetal zijn doorzocht, net als een kapperszaak aan het Heilig Hartplein. Daarbij zijn verschillende goederen in beslag genomen. De politie heeft, samen met opsporingsambtenaren van de gemeente Roosendaal, ook andere panden aan hetzelfde plein onderzocht.

Op de maandagavond van 30 september werden een bewoner van de Wattstraat en nog een man ontvoerd, om ongeveer 22.00 uur. Er drongen 2 daders het huis binnen en zij bedreigden de mannen. Daar bleef het echter niet bij: er was ook sprake van mishandeling en er werd geld geëist. De slachtoffers zijn meegenomen en pas rond 02.00 uur ’s nachts in Hoogvliet vrijgelaten. Ze zijn daarna in een ziekenhuis behandeld vanwege hun verwondingen.

Tips welkom!

De recherche doet nog steeds onderzoek naar de ontvoering en roept iedereen met tips en informatie op zich te melden. Dat kan telefonisch via het nummer 0900-8844 of via WhatsApp: 06-12207006. Anoniem melden kan via 0800-7000 en er is ook een online tipformulier. Het bijbehorende zaaknummer is 2019234788.