Roosendaal

Twee weken lang geen treinen tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe

Leeg treinstel met openstaande deuren

Maarten Elst Maarten Elst

Treinreizigers opgelet: tussen zaterdag 24 juli en zondag 8 augustus zullen er minder tot geen treinen rijden tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe. Dit komt omdat ProRail in die periode intensieve spoorwerkzaamheden uitvoert tussen Zevenbergschen Hoek en Zevenbergen. NS zet stopbussen in en adviseert reizigers die richting Dordrecht en Rotterdam om via Breda om te reizen. De extra reistijd bedraagt in ieder geval dertig minuten.

De komende twee weken zullen West-Brabantse treinreizigers die richting Dordrecht en Rotterdam willen reizen hun route moeten omgooien. ProRail verricht bijzondere werkzaamheden ter hoogte van Zevenbergen en Zevenbergschen Hoek. Hierbij gaat ProRail diep de grond in. Zo zorgt het ervoor dat de bodem in goede conditie blijft en het er de komende jaren weer robuust bij ligt. ProRail verbetert de bodem op deze manier en brengt het terug op de juiste hoogte.

Gevolgen voor treinreis

NS geeft aan dat er hierdoor minder treinen zullen rijden tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht. Tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe zullen er geen NS-treinen rijden. Dit betekent voor West-Brabantse treinreizigers die richting Zuid-Holland willen afreizen de nodige hinder.

Tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe rijden er gedurende de werkzaamheden stopbussen. Reizigers die richting Dordrecht en Rotterdam willen afreizen, kunnen het beste omreizen via Breda. De extra reistijd bedraagt in ieder geval dertig minuten.