Hoogerheide

Twee winnaars bij de Woensdrecht Promotieprijs 2016

Redactie Redactie

Thalita de Jong en Vliegbasis Woensdrecht zijn in de prijzen gevallen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Woensdrecht. De Promotieprijs 2016 werd uitgereikt aan beide kandidaten. Dit is voor het eerst in dertien jaar tijd dat de promotieprijs is toegekend aan twee genomineerden. Naast de twee genoemde was ook de Organisatie Doorkomst Roparun Ossendrecht genomineerd.

De commissie Woensdrecht Promotieprijs samen met het College van Burgemeester en Wethouders waren unaniem van mening dat wielrenster Thalita de Jong en Vliegbasis Woensdrecht recht hadden op de Promotieprijs 2016. Thalita de Jong heeft de prijs ontvangen omdat ze een groot talent is voor het Nederlandse wielrennen, zowel op de weg als in het veld. Dat heeft ze aangetoond door zowel Nederlands, Europees en Wereldkampioen veldrijden te worden. Ook haar positieve houding en onuitputtelijke doorzettingsvermogen waren redenen voor de jury om de prijs aan haar toe te kennen.

De Vliegbasis Woensdrecht werd gekozen omdat deze een belangrijke werkgever is binnen de gemeente Woensdrecht. De komst van de F35 en het onderhoud daarvan neemt een voortrekkersrol in de verdere doorontwikkeling van maintenance op de vliegbasis zowel op het gebied van opleiding als onderhoud. Deze rol wordt met heel veel enthousiasme uitgevoerd en met een gewenst resultaat. De vliegbasis is gegroeid naar het grootste onderhoudscentrum van de defensie en heeft hierdoor grote bekendheid , zowel nationaal als internationaal, gekregen.