Roosendaal

Explosief ontploft in Roosendaalse straat, waar week eerder een schietincident was

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Zondagavond laat ontplofte een explosief aan de Van der Nootlaan in Roosendaal. Twee woningen raakten door de explosie flink beschadigd. Enkele ruiten, een voordeur en rolluiken zijn kapot door de klap. De explosie zou in de wijde omgeving te horen zijn geweest. Een paar dagen daarvoor vond in diezelfde straat een schietincident plaats.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. “We zijn volop in onderzoek”, laat woordvoerder Alwin Don van de politie weten. De forensische opsporing van de politie heeft vannacht gelijk ter plekke een onderzoek ingesteld.

Vergissing

“Vorige week is er ook al een huis beschoten in diezelfde straat”, vervolgt Don. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag 27 september op woensdag 28 september. “Wij werden daar ‘s ochtends over geïnformeerd. We hebben toen meerdere kogelhulzen en -gaten gevonden.”

De politie vermoedt dat beide incidenten met elkaar te maken hebben. “We denken dat het schietincident eigenlijk bedoeld was voor een van de woningen die vannacht getroffen is.” Een vergissing dus.

Onderzoek

Maandag vindt er een buurtonderzoek plaats in de Van der Nootlaan. De politie roept iedereen op die iets weet, of iets gezien of gehoord heeft, contact op te nemen. Het is ook mogelijk om anoniem tips te geven. Dit kan door te bellen naar het reguliere telefoonnummer, 0900 8844, en te vragen naar de Criminele Inlichtingen. “We nemen deze incidenten erg serieus, en geven mensen daarom de optie om anoniem hun informatie door te geven”, aldus Don.