Roosendaal

Tweede aanhouding voor overval op Roosendaalse juwelier

De juwelierszaak aan het Roselaarplein in Roosendaal (Foto: 112 Markiezaten)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten hebben dinsdagochtend een 22-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 11 mei 2022, samen met twee andere daders, een juwelier heeft overvallen aan het Roselaarplein in Roosendaal. De man is de tweede verdachte die voor deze zaak is aangehouden.

De agenten zijn de man op het spoor gekomen door de media-aandacht in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant. Daar zijn beelden van de drie overvallers gedeeld. Dinsdag 2 april is de eerste verdachte aangehouden, een 28-jarige man uit Roosendaal. De tweede verdachte is dus dinsdag 16 april aangehouden.

Overval met zwaard en wapen

Tijdens de overval bedreigden de daders de eigenaar van de juwelierszaak met een zwaard en een wapen. Ook sloegen ze met veel kracht de vitrines stuk. Klanten sloegen op de vlucht en hadden het idee dat ze moesten rennen voor hun leven. Na de overval gingen de daders, met hun bivakmutsen nog op hun hoofd, er vandoor op twee scooters. Op het Molenbeekpad in het buitengebied van Roosendaal zijn de scooters gedumpt en in brand gestoken.

Vanaf dat moment ontbrak van de daders ieder spoor. Tot de beelden zijn gedeeld op televisie. De recherche ontving veel tips en ook namen van de mogelijke daders. De politie sluit het niet uit dat er naast deze twee aanhoudingen, nog meer arrestaties plaats gaan vinden. Tips voor de politie zijn nog altijd welkom.

Lees ook: Overvallers winkel aan Roselaarplein steken vluchtscooter in brand