Steenbergen

Tweede editie Vestingloop Steenbergen: een inclusief sportfeest voor iedereen

De Vestingloop Steenbergen beleeft zondag 2 april de tweede editie. Links op de foto wethouder Esther Prent met naast haar beleidsmedewerker Christel Verbogt.

Han Verbeem Han Verbeem

Inwoners van West-Brabant, al dan niet met een fysieke beperking, kunnen zondag 2 april weer meedoen met de Vestingloop in Steenbergen. Er zijn drie routes: van één, vijf en tien kilometer.

Het is voor het tweede jaar dat Steenbergen een Vestingloop organiseert, na de succesvolle eerdere editie in het Jubileumjaar 2022. “Het is inclusief sportfeest voor iedereen”, zegt organisator Christel Verbogt. Zij is beleidsmedewerker Diversiteit en Inclusie bij de gemeente Steenbergen. Ook deelnemers van buiten Steenbergen worden van harte uitgenodigd om mee te doen met deze Vestingloop.

Toffe routes

Er is een aangepast parcours voor de deelnemers die in een rolstoel,  handbike of met andere hulpmiddelen meedoen – met of onder begeleiding. Deze routes gaan over  verhard terrein, zonder hindernissen zoals trappen en stoepranden. “Zo kan iedereen genieten van de sfeer, de toffe routes en de gezelligheid”, legt Verbogt uit.

Aanmeldformulier

Aanmelden voor de Vestingloop Steenbergen kan online: vestinglopen.nl/steenbergen. Voor deelnemers met een handicap is een aparte optie in het aanmeldformulier. Dat geld ook voor deelnemers de route mét of zonder hulpmiddel willen afleggen – aldus Verbogt. “De start van de Vestingloop is voor iedereen veilig, met ruimte voor verschillende hulpmiddelen en loop- of roltempo’s.” Bij de start en langs het parcours zijn voldoende (gehandicapten)parkeerplaatsen en toiletten aanwezig.