Roosendaal

Tweede Paasdag in het teken van Roosendaals dierenwelzijn

Stockfoto: PXhere

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op maandag 10 april vindt in het Roosendaalse Emile van Loonpark een nieuw initiatief plaats. Dan wordt voor het eerst een Infoboerderij georganiseerd. De themamarkt over dierenwelzijn biedt deelnemers de ruimte om te vertellen over wat er zoal bij komt kijken als je dieren een goed leven wilt bieden.

De markt duurt van 11.00 tot 18.00 uur en is bedoeld om bezoekers in zeer brede zin te informeren. Dit past bij het streven van Roosendaal om ervoor te zorgen dat alle dieren binnen de gemeentegrenzen gezond zijn en een goed leven hebben. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen dieren in het wild en die met een eigenaar.

Samenwerking

De infomarkt is opgezet voor en door de gemeente maar die staat daar niet alleen in. Er zijn de nodige organisaties aangehaakt, van de Dierenambulance tot de Egelopvang en van dierenartsen tot de dierenpolitie.

Voorlichting

Omdat men graag wil dat iedereen het belang inziet van dierenwelzijn start nog dit jaar een bewustwordingscampagne. Iedereen moet weten wat dierenwelzijn inhoudt en hoe je hieraan een positieve bijdrage levert. De Infoboerderij is het startpunt van die campagne, volgens wethouder Klaar Koenraad.

Actief beleid

Naast de voorlichting heeft de gemeente meer in petto, waaronder een nieuwe regeling rondom niet-commerciële dierenopvang. Ook wordt in samenwerking met de Dierenbescherming een speciaal programma voor zwerfkatten gestart. Dat is gericht op vangen en castreren/steriliseren, om de dieren vervolgens zo veel mogelijk te herplaatsen of -als het echt niet anders kan- weer los te laten. Hierna wil men de katten zo veel mogelijk blijven volgen en waar nodig nazorg verlenen.