Hoogerheide

Tweetal uit Hoogerheide (34) en Roosendaal (24) aangehouden bij inval drugspand

Han Verbeem

Een 34-jarige man uit Hoogerheide en een 24-jarige inwoner van Roosendaal zijn maandagavond aangehouden bij een inval bij een hennepkwekerij. Dat meldt de politie. De kwekerij is ontdekt in een woning aan de Tienhoven in Sint Annaland. Ook de bewoner van het pand is aangehouden.

De illegale kwekerij werd ontdekt nadat de politie rond 19.00 uur een melding kreeg van een verdachte situatie. Een getuige zag, hoe mensen bezig waren om dozen vanuit een auto naar de woning te dragen. Het vermoeden was aanvankelijk, aldus de politie, dat het om illegaal vuurwerk zou gaan. Bij aankomst in de woning ontdekten agenten echter hennepstekjes in de dozen.

Zesduizend planten

Uiteindelijk bleek het te gaan om in totaal zesduizend hennepplanten, die in de dozen naar de woning waren vervoerd. De plantjes varieerden in grootte van 10 tot 15 centimeter. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij inmiddels ontruimd en de planten zijn vernietigd, evenals het kweekmateriaal. Bij nader onderzoek werd duidelijk dat in de woning illegaal elektriciteit van het net werd afgetapt. Het energiebedrijf heeft vervolgens de meter afgesloten.

Deel dit op: