Roosendaal

Tweetal uit Middelburg bedreigt jongen (17) met vuurwapen in Roosendaal

Foto: Christian Traets Fotografie.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Twee Middelburgers (15 en 22 jaar) zijn zondagavond laat aangehouden op de A58 bij Kruiningen, nadat zij een 17-jarige jongen uit Roosendaal zouden hebben bedreigd met een vuurwapen. In hun auto werd inderdaad een voorwerp dat op een vuurwapen leek gevonden.

De jongen uit Roosendaal vertelde dat hij ruzie had met een plaatsgenoot. Zondagavond escaleerde die ruzie op de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal. Er kwamen twee gasten bij hem staan, die hem bedreigden met een vuurwapen. Ook kreeg hij klappen op zijn hoofd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Agenten die de melding kregen, zagen even later drie personen lopen op de Strausslaan. Eén van hen voldeed aan het signalement van de daders, en toen de agenten het drietal wilden controleren, sloegen ze op de vlucht. Er zijn enkele waarschuwingsschoten gelost door de agenten. Uiteindelijk werden twee personen aangehouden. Ze bleken toch niet betrokken te zijn bij de bedreiging, en zijn kort na hun arrestatie weer vrijgelaten.

De twee daders die er waarschijnlijk wél mee te maken hadden, waren gevlucht in een auto. Agenten van team Verkeer zagen deze auto rijden op de A58 bij Rilland. De auto is aan de kant gezet. De twee inzittenden zijn met behulp van de benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten aangehouden. In de auto werd een voorwerp dat op een vuurwapen leek gevonden.