Roosendaal

Typisch Roosendaalse plekken op foto’s en schilderijen in Kadekerk

Schilderij van Jos Antens

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Als je Roosendaal wilt zien door de ogen van kunstenaars, kun je de komende maanden terecht in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Roosendaal. Al kennen de meeste mensen het als de Kadekerk. Vanaf zaterdag zijn daar foto’s te zien van Ineke Stofmeel en schilderijen van Jos Antens, twee Roosendaalse kunstenaars. In de tentoonstelling ‘Roosendaal in de Kadekerk’ laten ze allebei twaalf werken zien van typisch Roosendaalse plekken.

De foto’s van Stofmeel en schilderijen van Antens zijn een feest van herkenning voor Roosendalers. Ook al is de tentoonstelling in de Kadekerk, er is meer te zien dan alleen religieuze afbeeldingen. De kunstenaars tonen allerlei karakteristieke beelden van de stad en de omgeving. Zoals de watertoren, molen, Kapelberg, Sint Josephkerk en Tullepetaon. Stofmeel laat je meekijken naar Roosendaal via haar cameralens, terwijl Antens in realistische schilderijen zijn eigen kijk op de stad geeft.

Levensliederen van Jan Koevoet en Petra van Zundert

Pastoor Marc Lindeijer SJ verricht zaterdagmiddag de officiële opening van ‘Roosendaal in de Kadekerk’. En beide kunstenaars geven een korte toelichting over hun werk. Daarna kunnen bezoekers genieten van de Roosendaalse zangers Jan Koevoet en Petra van Zundert. “Hun levensliederen, in combinatie met het begin van het Wielerweekend, staan garant voor de levendige, positieve sfeer die Roosendaal eigen is en die de kerk graag wil uitdragen,” zo belooft de organisatie.

De officiële opening van ‘Roosendaal in de Kadekerk’ is zaterdag 30 juli om 14.00 uur. Dat is in de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan de Kade in Roosendaal. De foto’s en schilderijen blijven hangen tot en met Open Monumentendag in september. Tot die tijd kun je ze gratis bekijken: op zaterdag van 14.00 uur tot 15.30 uur en op zondag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Als je de kunstwerken uitgebreid met elkaar wilt bespreken, dan kun je beter op zaterdag gaan. Want op zondag is er van 9.30 uur tot 10.30 uur ook gewoon een heilige mis in de kerk. En dan is het voor de kerkgangers natuurlijk fijner als het stil blijft.