Moerstraten

Uit de hand gelopen hobby van Danny (31) resulteert in duikschool in Moerstraten

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Kreeften, krabben, zeesterren, sepia’s en zelfs zeepaardjes. Je kunt ze allemaal tegenkomen in de buurt van de Bergse diepsluis. Als je een duik onderwater neemt tenminste. Wie zijn eerste meters onderwater wil maken, kan sinds kort terecht in Moerstraten.

Het is misschien niet de eerste plek waar je het zal verwachten. Maar toch zit er in het dorp Moerstraten sinds kort een duikschool. De eigenaar van de duikschool is de 31-jarige Danny van Aert. Hij maakte in 2018 zijn eerste duik in Malta. Tijdens zijn duikvakantie raakte hij naar eigen zeggen verslaafd aan het duiken. Hij volgde allerhande duikcursussen en besloot zijn eigen bedrijf op te starten: ScubActivity.

De officiële opening van zijn duikschool was vorige week in zwembad de meermin in Steenbergen. Mensen konden tegen een gereduceerd tarief een eerste duikles volgen. Er was zoveel animo voor de lessen, dat de openingsdag een openingsweekend werd.

Het Steenbergse zwembad is ook het startpunt voor de duikcursussen. Als de basis onder de knie is, duiken de cursisten onder begeleiding van Danny de Oosterschelde in. De Bergse Diepsluis aan de Oesterdam is één van de favoriete duikplekken. De stek is slechts twintig minuten rijden vanuit zijn woonplaats Moerstraten.

Met de eerste inschrijvingen voor duiklessen op zak, maakt Danny met zijn duikschool een vliegende start.