Wouw

‘Uit de keuken van Bijzonder Vers’ combineert lunch, diner en delicatessen in Wouw

Videospeler wordt geladen.
Huidige tijd 0:00
Tijdsduur 0:00
Geladen: 0%
Streamtype LIVE
Resterende tijd 0:00
 
1x
    • Hoofdstukken
    • beschrijvingen uit, geselecteerd
    • ondertiteling uit, geselecteerd

      Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

      Na twee jaar leegstand krijgt het voormalige gemeentehuis in Wouw een nieuwe bestemming: horecazaak Uit de keuken van Bijzonder Vers. De deuren zijn sinds deze week geopend voor iedereen die trek heeft in een late lunch, vroeg diner of bijzondere delicatessen.

      De nieuwe zaak is een initiatief van Erik Nuijten, Marpessa Sevenhuijsen, hun zoon Darwin Brevet en collega Sanne Schillemans. De naam is een knipoog naar de slagerij en traiteurszaak Bijzonder Vers in Nispen, die Nuijten en Sevenhuijsen in 2018 overnamen van Slagerij Van der Wegen. “Dit is een uitbreiding, waarbij we onze passie voor lekker eten en mooie producten op een nieuwe manier laten zien”, zegt Erik Nuijten.

      We denken dat mensen na diner ook graag iets mee naar huis nemen

      Wat Uit de keuken van Bijzonder Vers uniek maakt, is de combinatie van restaurant en winkel. “We denken dat mensen na een lekkere lunch of diner ook graag iets mee naar huis nemen”, legt Nuijten uit. “Bijvoorbeeld na een zakelijke lunch, dat je ’s avonds thuis ook nog iets bijzonders op tafel wilt zetten. Daar spelen we op in.”

      Het restaurant biedt een gevarieerd menu met huisgemaakte gerechten, zoals maaltijdsalades, warme broodjes, en klassiekers met een twist. “We maken gebruik van brood van Van Thillo uit Essen”, vertelt Nuijten trots. “Onze Toscaanse ossenhaaspuntjes, gemarineerd met olijven, tomaat en paprika, zijn mijn persoonlijke favoriet. Heerlijk vlees met verse Italiaanse kruiden.”

      Laagdrempelig

      In het winkelgedeelte kunnen klanten terecht voor een- en tweepersoonsmaaltijden, hapjes, salades, delicatessen, zoetigheden en cadeaupakketten. “De maaltijden zijn makkelijk mee te nemen en thuis op te warmen”, licht Schillemans toe. “We willen het laagdrempelig houden, een plek waar je net zo makkelijk even binnenloopt voor een broodje als voor een gezellig diner.”

      Hoewel de zaak normaliter op zondagen gesloten is, wil Nuijten regelmatig zondagsproeverijen plaats laten vinden. “Op de eerste zondag van de maand serveren we een proeverijmenu van acht kleine gerechtjes”, vertelt Nuijten. “Dat is een mooie manier om kennis te maken met onze kaart. Een ontspannen zondagmiddag met verrassende smaken.”