Bergen op Zoom

Uitgesteld jubileum Op De T festival moet één groot feest worden

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Joep Gudde, woordvoerder van Gebouw-T, heeft zin in donderdag 26 mei. Op Hemelvaartsdag vindt wederom het muziekfestival Op De T plaats, op het Wilhelminaveld naast het Bergse poppodium. Het wordt een uitgestelde jubileum-editie, die bol staat van de activiteiten en live optredens voor alle leeftijden.

Eigenlijk had deze tiende editie twee jaar eerder plaats moeten vinden maar dat liep even anders. Iedereen is superblij dat het na al die tijd stil- en binnen zitten weer mag, vertelt Joep. De club die het opbouwt heeft er zó veel zin in dat -als we hem kort interviewen, de middag voor het evenement- ze zelfs vóór lopen op schema. En dat terwijl het na twee jaar toch even zoeken is naar hoe alles ook weer moest. Bovendien is het vrijwilligersteam in die periode deels van samenstelling gewijzigd.

Een festival voor iedereen

Hoe dan ook, bezoekers kunnen op donderdag 16 mei van 13.00 tot 20.00 uur een gevarieerd programma tegemoet zien. Met silent disco, een pannaveldje, een grote kinderhoek en verschillende kraampjes met drankjes en eten.

En daarnaast natuurlijk een hele rits aan acts. Van lokale bands tot grote namen, van bluegrass tot stevige rock, met als uitsmijters ongetwijfeld Tim Knol en 666 The Nigtmare. Leuke en zeer vrolijke extra is het flamboyante gezelschap Blaas of Glory. Dat met een sousafoon, piccolo, glockenspiel, banjo en accordeon oude rockklassiekers op een feestelijke wijze nieuw leven in blaast. Zij treden maar liefst drie keer op. Tussen de acts op het podium door, gekleed in de kitschy spandex broeken en jasjes waar de rockers uit de jaren ’80 en ’90 patent op leken te hebben.

Geen contant geld meer

Kortom, volgens Joep en zijn team is er alle reden om naar de uitgestelde jubileum-editie van Op De T te komen. Wie graag vooraan staat of zit doet er goed aan bijtijds te zijn. Je bent vanaf 12.00 uur welkom. En voor wie er acht uur later nog geen genoeg van heeft, is er in het poppodium een aanvullend programma. Handig is ook om te weten dat er alleen nog kan worden afgerekend met PIN (pas of smartphone). De organisatie maakte die keuze omdat het veiliger, handiger én beter voor het milieu is. Er hoeven geen nieuwe (plastic) consumptiemunten meer gemaakt te worden. Wie nog witte of groene muntjes heeft, kan ze wel dit jaar nog inleveren.

Meer weten over Op de T en het programma? Klik hier!

Meer weten over de afterparty in Gebouw-T? Klik hier!