Roosendaal

Uitkijktoren verhuist naar toekomstig sport- en speelpark Vlietpark in Roosendaal

Redactie Redactie

De uitkijktoren van Waddinxveen is verhuisd naar het toekomstig sport- en speelpark Vlietpark in Roosendaal. Vorige week onderging de iconische uitkijktoren een verhuizing naar het nieuwe stadsdeel Stadsoevers. De toren stond sinds 2014 in Park Triangel in Waddinxveen. 

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Omwonenden klaagden over “te veel inkijk” die torenbezoekers hadden. De uitkijktoren van elf meter hoog is verkocht en krijgt een tweede leven in een stedelijk sport- en speelpark Vlietpark in Roosendaal. De toren staat niet meer in een woonwijk, maar in een nog aan te leggen urban hotspot van maar liefst twee hectare.

Sport- en speelpark

Het “Urban Sports- en Speelpark” is een project in Stadsdeel Stadsoevers. Sinds kort staat de toren uit Waddinxveen in het park. Torenbezoekers kijken uit op het hele gebied waarin volop ruimte komt om te spelen met voor iedereen een sportieve uitdaging. Er komt een skatebaan, freerunningparcours, streetdancevloer en basketbalvelden. In het speelgebied krijgen kinderen te maken met hoogteverschillen, liggen er allerlei boomstammen, en zal er hergebruikt materiaal neergezet worden om op te spelen. Zo komt er een kraanbaan die omgetoverd is tot schommel en zal er een houten vliegtuig te zien zijn als ode aan “Pinneke” Busch (luchtvaartpionier).