Wouwse Plantage

Uitslaande brand legt grote loods in de as in Wouwse Plantage

Foto: © Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In het buitengebied van Wouwse Plantage is woensdagnacht een grote loods tot de grond toe afgebrand. Er is niemand gewond geraakt, maar van de loods is niets meer over. Varkens in een naastgelegen stal zijn ongedeerd gebleven.

De brand werd woensdag ontdekt rond 1.15 uur, aan de Mariabaan in Wouwse Plantage. Een loods van ongeveer 100 bij 20 meter stond in brand. De vlammen sloegen hoog uit het dak en waren tot in de wijde omgeving te zien. De brandweer is uitgerukt met 3 brandweervoertuigen, een hoogwerker en een schuimblusvoertuig.

Op hetzelfde terrein stonden nog andere schuren, waaronder een stal met varkens. De brandweer is daarom vooral bezig geweest de naastgelegen schuren te beschermen tegen het vuur. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant hebben de varkens geen last gehad van de brand en de rook.

Het heeft een paar uur geduurd eer de brand onder controle was. Het sein brand meester is woensdag om 5 uur ’s ochtends gegeven. Daarna is de brandweer nog tot ver in de ochtend bezig geweest met nablussen. Het is nog niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan.