Roosendaal

Unieke samenwerking WVS en gemeente Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Pakketbezorgers van de WVS-groep en medewerkers van de groenvoorziening worden extra ‘ogen en oren’ in de wijk Burgerhout in Roosendaal. Als zij tijdens hun werk iets verdachts zien, melden zij dit bij de politie. Woensdag 28 oktober gaf wethouder Hans Verbraak het startschot voor deze unieke samenwerking tussen de gemeente Roosendaal en de WVS-groep.

 

De pakketpostbezorgers en groenmedewerkers van de WVS-groep zijn afgelopen maanden getraind in het herkennen van verdacht gedrag. De WVS’ers doen gewoon hun werk, maar geven tegelijkertijd hun ogen en oren extra de kost. Bij verdachte situaties geven ze dat door aan de wijkagent. Als blijkt dat het project een succes is, worden ook medewerkers van de groenvoorziening in andere wijken opgeleid tot buurtpreventist.

De samenwerking met de WVS-groep komt voort uit het project ‘1000 ogen’. Naast deze samenwerking bestaat het project ‘1000 ogen’ uit het opstarten van WhatsApp-groepen onder de noemer Alert! Roosendaal. Via WhatsApp informeren burgers elkaar en de politie over verdachte situaties en personen.