Geen regio geselecteerd

UPDATE: Ernstige tel-incidenten in Bergse stembureaus

Lijsttrekker Ton Linssen

Redactie Redactie

Kopstuk Ton Linssen van Lijst Linssen is naar burgemeester Frank Petter gestapt vanwege twee onregelmatigheden bij het stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Bergen op Zoom. Volgens Linssen ging het mis op het stembureau in het zorgcentrum Stuijvenburgh in Bergen op Zoom en bij dorpshuis ’t Weike in Lepelstraat. Burgemeester heeft besloten dat de klacht gegrond is en is overgegaan op hertelling.

Maikel de Bekker van Lijst Linssen stemde in de Stuijvenburgh op zich zelf en ook zijn vrouw stemde op hem maar nu staan der achter de naam van de Bekker nul stemmen. Hij waarschuwde Ton Linssen en die belde op zijn beurt met burgemeester Frank Petter. 

Daar bleef het niet bij volgens Linssen. In stemlokaal ‘t Weike klopten het aantal stemkaarten en het aantal stembiljetten niet. Er waren twee stembiljetten te weinig. Toen heeft de voorzitter van dat stembureau twee stembiljetten ingevuld. Op naam van GBWP en CDA, omdat dat de grootste partijen in het dorp zouden zijn. Linssen hoorde dit van een partijgenoot, die tot de tellers behoorde. 

Ook bij het stembureau bij de brandweer in Halsteren zou het misgegaan zijn. Lijsttrekker PvdA Joey van Aken meldt dit. Het gaat hier over de zelfde kwestie als bij Lijst Linssen. Van Aken gaat er hard in, als de burgemeester geen actie onderneemt stapt hij naar de Raad van State.