Roosendaal

Urban Sports Park voor nieuwe wijk Stadsoevers in Roosendaal: ‘Next level baantje’

Anouk Houweling Anouk Houweling

De nieuwe wijk Stadsoevers in Roosendaal is nog in aanbouw, maar er wordt ook al flink gebouwd aan een Urban Sports Park. Het park krijgt een oppervlakte van 1200m2. Naast een skatepark komt er ook ruimte voor andere urbansports zoals freerunning en pannavoetbal. Het park moet in midden november klaar zijn.

In de wijk Stadsoevers komen niet alleen huizen te staan, maar er wordt ook gebouwd aan het Urban Sports Park. In het park is er ruimte voor verschillende urbansports. “Freerun, basketbal, pannavoetbal, skateborden en het ouderwets gewoon spelen”, vertelt Jeroen van Eggermond, skatebaanbouwer nineyards. Er is zelfs ruimte een horecagelegenheid. “Na het Vrouwenhof is dit wel een next leven baantje”, zegt Van Eggermond.

In het skatebaangedeelte is er bij het ontwerp rekening gehouden met de verschillende niveaus van skaters. “Dat zie je terug in verschillende hoogteniveaus en buizen. Ook de ledges waar je trucen vanaf kan doen”, vertelt Van Eggermond. Ook heeft de baan een bolgedeelte waar je in een soort kom kan skaten en een streetgedeelte. “Elke doelgroep kan hier terecht”, zegt Van Eggermond.
Van Eggermond is blij dat de gemeente Roosendaal dit park bouwt. “Ze zijn hier innovatief mee en ze laten aan andere steden zien dat ze groots uitpakken”, zegt Van Eggermond. Het park in de wijk Stadsoevers is straks een van de grotere parken van Brabant.

De baan wordt vanuit niks helemaal ter plekke gebouwd en geshapet. Het gehele park is ruim 1200m2 groot met veel ruimte voor allemaal verschillende objecten. Over ongeveer vijftien weken zou het klaar moeten zijn. “We verwachten rond november klaar te zijn”, zegt Van Eggermond.