Bergen op Zoom

Vakantiepark Brabantse Wal in aanbouw: ‘We proberen de natuur bij de mensen te brengen’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De eerste fase van de bouw van vakantiepark de Brabantse Wal in Bergen op Zoom is in volle gang. Twee maanden geleden is er gestart met de bouw van het recreatiepark. Over negen maanden moeten de eerste huisjes worden opgeleverd, mits de omstandigheden meezitten.

“Het wordt een fantastisch park”, meent ontwikkelaar Klaas Odink, eigenaar van Kopare Development. Het nieuwe vakantiepark wordt negen hectare groot, wat gelijk staat aan ongeveer 18 voetbalvelden. De vakantiehuisjes die gebouwd worden zijn te koop voor particulieren en zullen door Landal Greenparcs worden verhuurd. “Landal wordt geen eigenaar. De verschillende woningen zijn te koop. Landal zal voor een periode van tien jaar de huisjes verhuren”, legt Odink uit.

De bedoeling is dat kinderen hier de natuur moeten kunnen beleven met de bijen en vogels.

De natuur staat centraal op het vakantiepark, zo is te zien op de maquette. Er zal bijvoorbeeld veel groen te zien zijn. “We bouwen tussen de woningen een beleefnatuur. De bedoeling is dat kinderen hier de natuur moeten kunnen beleven met de bijen en vogels.”

Er zullen op het park géén chalets komen. “Wij bouwen steen op steen”, legt Odink uit. “Je zult straks huisjes zien met rietenkappen en pannendaken”, vervolgt hij. Volgens Odink wordt het een park met luxe, zoals je dit van Landal kent.

We proberen de natuur bij de mensen te brengen in mooie recreatiewoningen.

“We proberen de natuur bij de mensen te brengen in mooie recreatiewoningen.” Er worden 97 recreatiewoningen gebouwd en tien Tiny Houses, waarvan één een boomwoning zal zijn. “Dit is een boomhut, zoals je deze als kind had willen bouwen met je vader.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Een impressie van het gloednieuwe vakantiepark.

Ook voor de omgeving zal het park voordeel moeten opleveren volgens de ontwikkelaar. “De schoonmaak zal bijvoorbeeld niet door Landal gebeuren, maar hier zoeken wij mensen uit de regio voor.” Ook denkt hij dat de verblijfsgasten flink de regio in zullen trekken. “Het is voor de horeca en winkels ook goed. Wij plaatsen onze parken op plaatsen waar het toerisme er al is, maar waar we ook een toegevoegde waarden hebben voor dat toerisme. “