Roosendaal

Vallen hoeft niet langer een angst te zijn voor ouderen

Redactie Redactie

Stichting Groenhuysen en Sport Service Noord-Brabant (SSNB) gaan vanaf dinsdag 9 oktober valpreventiecursussen geven in wijkcentrum ’t Dijksteeke in Roosendaal. Tijdens de cursussen leren ouderen wat ze kunnen doen om te voorkomen dat ze vallen. Ook leren ze wat ze kunnen doen wanneer ze toch vallen. “Maar voorkomen is beter dan genezen”.

 

 

Dinsdagmorgen werd de eerste presentatie gegeven over de inhoud van de cursussen. SSNB en verschillende geriatriefysiotherapeuten waren aanwezig om te vertellen over deze cursussen. “Het is een cursus bedoeld voor mensen van 65 jaar of ouder, die nog thuis wonen. Als de mensen bang zijn om te vallen of al een keer gevallen zijn dan zijn ze van harte welkom”, geeft Wendy Traets van Stichting Groenhuysen aan.

Wetenschappelijk bewezen

De cursus bestaat uit 23 lessen verspreidt over 22 dagen. “We gaan tijdens de cursus niet leren vallen, maar leren voorkomen. Geen ingewikkelde judo technieken. Het is belangrijk om fit te blijven, dat helpt al enorm”, gaat Traets verder. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze cursus helpt. Het vermindert de kans op vallen met 61 procent. De cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Iedereen kan zich nog inschrijven via www.groenhuysen.nl/stazekerinbalans.