Bergen op Zoom

Van den Kieboom (50Plus) tijdelijk raadslid, Aerts (GroenLinks) burgerlid

De beëdiging van Piet van den Kieboom (rechts) en Dennis Aerts (links)

Han Verbeem Han Verbeem

Piet van den Kieboom (50Plus) keert terug in de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Hij is donderdagavond benoemd voor de duur van zestien weken, en vervangt daarmee tijdelijk raadslid John Voets. Ook burgerlid Dennis Aerts voor GroenLinks heeft in de Bergse raad de raadsgelofte afgelegd. Aerts was voor zijn partij eerder vier jaar gemeenteraadslid in Etten-Leur.

Piet van den Kieboom (50Plus) is donderdagavond benoemd voor de duur van zestien weken, en vervangt daarmee raadslid John Voets, die tijdelijk moet terugtreden vanwege ziekte. Eerder was Van den Kieboom in Bergen op Zoom gemeenteraadslid voor de BSD (2014-2018) en daarvoor de PvdA (1994-2008). In de Bergse raad maakt hij nu deel uit van de gecombineerde fractie van 50Plus en Groep Akkaya, waarvoor hij al burgerlid was. Burgemeester Margo Mulder heeft Van den Kieboom donderdagavond in zijn tijdelijke functie beëdigd, tijdens de raadsvergadering.

Dennis Aerts benoemd voor GL

Tijdens dezelfde bijeenkomst heeft ook burgerlid Dennis Aerts voor GroenLinks de raadsgelofte afgelegd. Aerts was voor zijn partij eerder vier jaar gemeenteraadslid in Etten-Leur. In Bergen op Zoom maakt hij nu deel uit van de fractiecombinatie PvdA/GroenLinks.