Roosendaal

Van theaterschool tot hockeyvereniging, sport- en cultuurkermis weer groot succes

Emma Janvier Emma Janvier

Honderden kinderen konden zich woensdagmiddag uitleven in het Atik Stadion in Roosendaal op de jaarlijkse sport- en cultuurkermis. Deze kermis is onderdeel van de RSD FIT! week. 23 sport- en cultuurverenigingen waren aanwezig om de kinderen hun aanbod te laten zien en ervaren.

“RSD FIT! is een lokaal sportakkoord waarbij we zo veel mogelijk mensen willen laten bewegen”, legt Lisanne Maas uit. Zij is JOGG regisseur bij Sport Service Noord-Brabant. “JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst en we focussen op een gezonde leefomgeving creëren voor de jeugd. Natuurlijk met sportactiviteiten als deze, maar bijvoorbeeld ook met voeding en ontspanning.”

Veel te doen

Heel het stadion staat vol met netjes, pionnetjes en vlaggetjes. Kinderen rennen van activiteit naar activiteit. “Het aanbod vandaag gaat echt van de Roosendaalse Music Academy tot de volleybalvereniging, en van de Boxing Company tot theaterschool Tiuri”, vertelt Maas.

Bart en Thijs studeren sportkunde aan de Fontys Sporthogeschool en lopen stage bij het Atik Stadion. Het tweetal is sinds oktober bezig de kermis te organiseren. “Het doel van vandaag is om de kinderen te laten zien wat er allemaal te doen is in Roosendaal qua sport en cultuur”, vertelt Bart. “We hopen dat nog meer kinderen zich in gaan schrijven bij een vereniging.”

Ambassadeur

Acteur, danser en presentator Juvat Westendorp is ambassadeur van JOGG. Hij is aanwezig om de dag te openen. “Ik ga lekker heel de dag dansen met die kids”, vertelt hij enthousiast. “Zo’n sportkermis is natuurlijk geweldig. Het is zo belangrijk dat kinderen in beweging komen en op deze manier komen ze in aanraking met allerlei verschillende sporten.”

Ik ga lekker heel de dag dansen met die kids.

Westendorp vindt het leuk om dat met de jongeren samen te doen. “Kinderen eten als je wilt uit je hand”, legt hij uit. “Als je je een beetje op hun niveau begeeft en een beetje gek met ze doet, dan gaan ze met je mee. In mijn ervaring gaan dan zelfs de stoerste kereltjes met je dansen.”