Bergen op Zoom

Van uitkering naar een baan in de zorg

Redactie Redactie

De gemeente Bergen op Zoom wil dat meer mensen die een bijstandsuitkering hebben, gaan werken in de zorg. Daarom is Curio dit schooljaar samen met Werkcentrum Brabantse Wal een traject gestart om deze mensen aan een baan in de zorg te helpen.

De opleiding is een zogenoemde BBL-opleiding. De deelnemers volgen een leerwerktraject. Ze gaan één dag in de week naar school en daarnaast werken ze 24 uur in de zorg bij een erkend leerbedrijf. 

Opleiding

Met de opleiding ‘Helpende Zorg en Welzijn plus’ leren de cursisten een prettige woon- en leefomgeving te creëren voor mensen in hun eigen huis of in een woonvoorziening. Ze leren de cliënt te ondersteunen in dagelijkse dingen, zoals het huishouden, wassen en aankleden.

Stageplaatsen

Om meer mensen met een uitkering op te leiden voor de zorg via dit traject zijn er meer werkplekken nodig. Wethouder Barry Jacobs: “Er is een grote vraag voor meer handen in de zorg. Maar we worstelen met het vinden van stageplekken voor de deelnemers. Dus voor organisaties in de zorg die mensen zoeken. Biedt een stageplek aan en dan heb je over 1,5 jaar een mooie arbeidskracht erbij.“