Roosendaal

Van varkensstal naar podium: Corrie in race om Miss Beauty

Maarten Elst Maarten Elst

De Roosendaalse Corrie van Leerzem heeft het geschopt tot finaliste bij de Miss Beauty of Noord-Brabant-verkiezing. De 25-jarige Roosendaalse jaagt daarnaast haar grote passie na: het beginnen van een eigen varkensboerderij.

“Via mijn opleiding, Dier en Veehouderij aan de HAS Hogeschool, ben ik met mijn passie in aanraking gekomen. Ik heb geen agrarische achtergrond, maar eenmaal dat ik met het vak bezig was, heeft het me gegrepen en kom je er niet meer uit”, lacht de kersvers finaliste van de missverkiezing. “Ik denk graag out-of-the-box en probeer dingen uit die me uit mijn comfortzone trekken. Zo’n missverkiezing is één van die dingen, ik vind het tot nu toe alleen maar leuk.”

Van Leerzem verruilt tijdelijk de varkensstal voor de schijnwerpers en het podium: een nieuwe ervaring voor de Roosendaalse. “Voor dieren zorgen is het leukste wat er is. Ik geniet zo op de varkensboerderij waar ik werk dat ik droom van een eigen varkensboerderij. Voorlopig is dat nog in de toekomst kijken, maar het is wel mijn ambitie om op een dag mijn eigen boerderij te openen.”

Stemmen op Van Leerzem kan door ‘POLL NOORDBRABANT CORRIE’ te sms’en naar 3010. Per verstuurde sms betaal je 1,10 euro.