Roosendaal

Vattenfall Solar Team op bezoek bij Norbertus Gertrudis Lyceum

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het Vattenfall Solar Team was donderdagmiddag met zonneauto Nuna te gast op het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal. Leerlingen kregen de mogelijkheid uitgebreid vragen te stellen en mochten de zonneauto van dichtbij bekijken.

Een van de leden van het Vattenfall Solar Team is de 23-jarige Joost Reniers. Hij is oud-leerling van het Gertrudis. Na zijn atheneumdiploma te hebben gehaald, is Joost verhuisd naar Delft om daar Werktuigbouwkunde te studeren aan de TU Delft. Na het afronden van zijn Bachelor heeft hij zich bij het Vattenfall Solar Team aangesloten.

Mechanicus

Binnen het team is Joost mechanicus. Hij houdt zich onder meer bezig met de ophanging en banden van Nuna, met als doel de rolweerstand te verkleinen. Met zijn teamleden zet hij dit jaar alles op alles om in oktober de Bridgestone World Solar Challenge in Australië te winnen.

Joost hoopt dat het zien van de zonneauto de leerlingen inspireert. “Ik hoop dat ik door middel van de zonneauto mijn enthousiasme voor duurzaamheid en de techniek kan overbrengen op de leerlingen.”

Wereldtitel

Komend jaar zal het Vattenfall Solar Team proberen hun achtste wereldtitel in de wacht te slepen. Dit gaan ze doen door een zelf ontworpen zonneauto, genaamd NunaX, te bouwen. Het parcours van ruim 3.000 kilometer loopt dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide.