Hoogerheide

Veel deelnemers bij staking Fokker ELMO in Hoogerheide

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

FNV Metaal heeft opnieuw een staking georganiseerd bij het West-Brabantse Fokker ELMO. Net als een maand eerder eist de bond dat de werknemers in Hoogerheide een zelfde regeling krijgen als de collega’s in Helmond.

Het gaat ook deze keer om een 24-uursstaking. Met als inzet dat voor personeel een vergelijkbare verplaatsingsregeling gaat gelden, zoals bij Fokker Landing Gear in Helmond het geval is. Vakbondbestuurder Jan Meeder legde eerder deze week uit waarom er opnieuw wordt gestaakt: “De Fokker directie gaat nog steeds niet concreet in op onze eisen.” Veel leden zijn het beu, aldus de bond.

Grote verschillen

De vestigingen in Hoogerheide en Helmond gaan sluiten. De werkzaamheden worden ondergebracht in Papendrecht. Voor de medewerkers is een vertrek- en transferregeling afgesproken maar daarna bleek dat voor de Helmondse vestiging extra afspraken zijn gemaakt, buiten de ondernemingsraad om. Dat pikken ze in Hoogerheide niet, ze willen op dezelfde voorwaarden aanspraak kunnen maken. Volgens de FNV gaat het om een verschil van duizenden euro’s per werknemer.