Wouw

Veel klachten over de stoep rond het nieuwe Leonardushof

Foto: Eric de Regt

Kitty Joachems Kitty Joachems

Het nieuwe verzorgingstehuis ‘Leonardushof’ in Wouw is in november opgeleverd. De nieuwe bewoners zijn blij met dit nieuwe tehuis van Groenhuijsen met prima faciliteiten. Maar er is, letterlijk, nog één struikelblok: de stoep rondom het tehuis en de aanleunwoningen bij Venpoorten. 

Bewoners, omwonenden en bezoekers aan het Leonardushof doen bij de VLP hun beklag over de slechte staat van de trottoirs. Voor Eric de Regt reden om namens de VLP vragen te stellen aan het college. “Zeker als je kijkt naar de doelgroep die hier woont en verblijft is snel ingrijpen nodig”, zegt De Regt. Hij schrijft in zijn brief “het gaat om ouderen, vaak ook mensen met een beperking, die zich meestal met behulp van een rollator of rolstoel voortbewegen. De bestrating is echter zo slecht dat bewoners amper nog buiten durven te komen.” 

De Regt vraagt het college wanneer de bestrating wordt hersteld en wie er aansprakelijk is als er ongevallen gebeuren. “Wij begrijpen dat door de bouw de betrating beschadigd kan zijn. Maar we verwachten ook dat dit snel na de oplevering opgeknapt wordt. Nu zijn we twee maanden verder en liggen de trottoirs er niet best bij”, aldus De Regt.