West-Brabant

Veel prikposten van Diagnovum gaan weer open

Foto: © Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Diagnovum heeft een groot aantal van de prikposten in de regio weer geopend. Je kunt daar ook terecht als het te druk is op de afdeling bloedafname in het Bravis ziekenhuis. Er zijn speciale plekken aangewezen waar je bloed kunt laten prikken als je verkoudheidsklachten hebt.

De gewone zorg in huisartsenpraktijken en ziekenhuizen wordt langzaamaan weer opgepakt. Hierdoor zijn er ook weer meer bloedafnames. Diagnovum heeft sinds 11 mei een groot aantal van de prikposten in het werkgebied van Bravis ziekenhuis weer geopend. Er is in Roosendaal en Bergen op Zoom een speciale prikpost voor mensen met verkoudheidsklachten. Daar kun je bloedprikken als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten en/of keelpijn.

Speciale prikposten voor verkoudheid

De speciale prikposten zijn bij Wijkcentrum ’t Dijksteeke, Dijkcentrum 191 in Roosendaal en bij het Rode Kruisgebouw, Karmel 225 in Bergen op Zoom. Er zijn daar gewone openingstijden, behalve voor mensen met verkoudheidsklachten. Zij zijn in Roosendaal welkom van maandag tot en met vrijdag tussen 11.30 uur en 12.00 uur. En in Bergen op Zoom op maandag, woensdag of donderdag tussen 11.30 uur en 12.00 uur. Het personeel draagt dan een mondkapje en jasschort.

Afstand houden in wachtruimte

Het personeel van Diagnovum en Bravis ziekenhuis volgen de regels van het RIVM. Daarom vragen ze of je in de wachtruimte van de prikposten anderhalve meter afstand wilt houden van andere mensen. In sommige gevallen dragen de medewerkers bij de bloedafname een mondkapje en een jasschort. Dat is in de prikposten voor mensen met verkoudheidsklachten, bij het prikken van coronapatiënten en bij het prikken van mensen die met het coronavirus besmet zouden kunnen zijn.

Binnenlopen zonder afspraak

Je kunt de prikposten van Diagnovum bezoeken zonder afspraak. Ook voor de speciale prikposten voor mensen met verkoudheidsklachten hoef je geen afspraak te maken. Je moet wel een legitimatiebewijs bij je hebben. Welke prikposten er open zijn en op welke tijden, staat op de website van Diagnovum. Alle prikposten zijn sowieso gesloten op Hemelvaart (donderdag 21 mei) en op Tweede Pinksterdag (maandag 1 juni).