Roosendaal

Veel speeltuintjes in Roosendaal zijn niet toegankelijk voor kinderen met een beperking

Rianne Sieben (Vitaal Liberaal) in het speeltuintje in het Catharinapark in Wouw

Rianne Sieben (Vitaal Liberaal) in het speeltuintje in het Catharinapark in Wouw

Kitty Joachems Kitty Joachems

Kinderen van de Mytylschool in Roosendaal vinden dat niet alle buitenspeelplekken in hun gemeente geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Dat vertelden ze aan de Roosendaalse raadsleden en burgerraadsleden tijdens hun bezoek aan het HUIS van Roosendaal. De Mytylschool is een school voor speciaal onderwijs voor leerlingen van 4 tot en met 21 jaar met een motorische beperking, handicap of chronische ziekte.

Rianne Sieben was als burgerraadslid van Vitaal Liberaal bij dat gesprek aanwezig namens haar partij. Samen met Björn Rommens (PvdA), Sjef van Dorst (Roosendaalse Lijst) en Selda Bozkurt (Burger Belangen Roosendaal) kwam ze in actie door vragen te stellen aan het college. “De kinderen vroegen onder andere om bredere paden en stoepen die naar de speelplekken leiden, speeltoestellen die geluid voor maken voor kinderen die visueel gehandicapt zijn en spelletjes zoals drie op een rij.” De kinderen willen ook graag schommels die in hoogte verstelbaar zijn en schommels die geschikt zijn voor kinderen in een rolstoel.

Rubberen tegels

De volledige wensenlijst en alle suggesties van de kinderen zijn opgenomen in de vragen die de partijen stellen aan het college. In een interview in Het Fractiehuis op ZuidWest FM geeft Sieben hierover een uitgebreide toelichting. Daarvoor kwam ze naar het speeltuintje in het Catharinapark in Wouw. “Ook hier zien we toestellen die niet allemaal goed toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap”, zegt Sieben. “Maar wat in positieve zin opvalt zijn de rubberen tegels in de speeltuin.” Zulke tegels staan hoog op het verlanglijstje van de kinderen omdat ze uit ervaring weten dat speeltuinen met zand heel moeilijk toegankelijk als je in een rolstoel zit of niet goed kunt lopen.

Gast van de Raad

De kinderen van de Mytylschool kwamen op bezoek als Gast van de Raad. Een initiatief van de gemeenteraad in Roosendaal om op een laagdrempelige en informele manier in gesprek te gaan met inwoners van de gemeente.

Het hele interview met Rianne Sieben van Vitaal Liberaal is hier te beluisteren: