Bergen op Zoom

Veiligheid centrumring wordt pas in 2019-2020 aangepakt

De Auvergnestraat, Glymesstraat en Boutershemstraat zijn al jaren onveilig voor het verkeer, er gebeuren dan ook regelmatig ongelukken © Archief ZuidWest Update

Redactie Redactie

Bewoners van de centrumring, die loopt rondom de historische binnenstad van Bergen op Zoom, moeten nog tot 2019 en 2020 geduld hebben voordat de situatie in de straten echt veiliger wordt.

 

 

 

 

 

Dit bleek uit het pakket maatregelen dat het college naar de gemeenteraad heeft gestuurd. De Auvergnestraat, Glymesstraat en Boutershemstraat worden pas vanaf volgend jaar en het jaar daarop gerenoveerd. De bewoners van deze straten willen al jaren dat ze veiliger worden. Het gaat om de kruisingen Coehoornstraat/Auvergnestraat, Belvédèrestraat/Glymesstraat, Koepeldwarsstraat/Boutershemstraat en ook de kruising Bredasestraat/Oude Stationsweg behoort daar toe.

Groene golf

Ook de groene golf, die z’n tien jaar geleden is aangelegd bij de Randweg Noord en West, wordt aangepast. Het Bergse college start een onderzoek naar de mogelijkheden om die route aantrekkelijker te maken. Dat zou moeten kunnen met slimmere software. Om het verkeer sneller te laten verlopen verdwijnt de aansluiting van de Karmel op de Randweg West.

De gemeente Bergen op Zoom verwacht dat als de Randweg sneller doorrijdt vrachtwagens makkelijker voor deze route zullen kiezen. Ze zullen dan het centrum mijden. Met aanpassingen aan de kruisingen en een betere afstelling van de groene golf op de Randweg Noord en West is naar schatting zo’n kwart miljoen euro gemoeid.