West-Brabant

Veiligheidsregio: ‘Onderhoud Doel geen gevaar voor nucleaire veiligheid’

© ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De nucleaire veiligheid is niet in gevaar wanneer er onderhoud aan de kerncentrale van Doel wordt gepleegd. Dat zegt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant dinsdag op Twitter en website.

Zaterdag maakte Engie-Electrabel, beheerder van de kerncentrale, bekend dat kernreactor Doel 1 is stilgelegd omdat er een lekkage is ontdekt in het nucleaire gedeelte van de reactor. Bij bewoners in de streek en bij de gemeenteraden in Bergen op Zoom en Roosendaal ontstond veel onrust naar aanleiding van de lekkage.

“We hebben geen reden om aan te nemen dat het op dit moment met de nucleaire veiligheid in Doel niet goed gesteld zou zijn. We baseren ons hierbij op de onderzoeken en het standpunt van zowel de Nederlandse als de Belgische nucleaire autoriteiten, de ANVS en het FANC. Neemt niet weg dat we de huidige ontwikkelingen in Doel op de voet volgen. Ondertussen zorgen wij als Veiligheidsregio MWB ervoor dat we goed zijn voorbereid op eventuele stralingsongevallen”, aldus Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op haar website.