Roosendaal

V&D ook in Roosendaal en Bergen op Zoom verleden tijd

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het doek valt definitief voor V&D. Een doorstart is definitief van de baan. En daarmee komt er een einde aan 128 jaar Vroom & Dreesmann.

De curatoren zijn er niet in geslaagd om de onderhandelingen over een doorstart af te ronden. Nadat de partijen nog drie dagen langer hebben onderhandeld, kwam het toch niet tot een overeenkomst.

De curatoren onderhandelden met de investeringsmaatschappij van winkelondernemer Roland Kahn, bekend van CoolCat. Vorige week werd duidelijk dat hij verder wilde met ongeveer 45 warenhuizen van V&D. Hij moest echter daarvoor wel overeenstemming zien te vinden met de verhuurders van winkelpanden, terwijl ook de financiering voor de operatie nog moest worden afgerond.

Behalve Kahn probeerde ook het Canadese Hudson’s Bay deals te sluiten met de eigenaren van de V&D-panden. Dit concern is alleen geïnteresseerd in de winkelpanden, niet in een doorstart van V&D. HBC is dan ook niet in gesprek gegaan met de curatoren van het warenhuisbedrijf.

De curatoren hielden de winkels van V&D sinds het faillissement op de laatste dag van 2015 nog open. De doorbetaling van de 8000 medewerkers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants liep tot begin deze week.

Vorig jaar werden al maatregelen getroffen voor het verbeteren van de financiële situatie. Een grote reorganisatie, huurverlaging en een kapitaalinjectie mochten niet baten.