Geen regio geselecteerd

Verborgen Vesting niet langer verborgen: 8 augustus gaat museum open

Maarten Elst Maarten Elst

Zaterdag 8 augustus is de Verborgen Vesting niet langer helemaal verborgen. Na maandenlange voorbereidingen stelt de gemeente Bergen op Zoom het museum open voor publiek. In het ondergrondse museum kunnen bezoekers zich vergapen aan de eeuwenoude meesterlijke vestingsmuren uit de tijd van Menno van Coehoorn.

Het is aftellen geblazen totdat de Verborgen Vesting op zaterdag 8 augustus haar deuren heropend. Of beter gezegd, haar traptreden naar beneden, de kelder in. De bezoeker wordt mee teruggenomen naar het verleden van Bergen op Zoom. In het Hof van Asselbergs staan enkele meesterlijke muren uit de tijd van Menno van Coehoorn.

POD!UM

Wat is een vesting en waarom was Bergen op Zoom zo’n roemruchte vesting die bijna onneembaar was? Wat gebeurt er binnen een vesting en waarom ging het mis in 1747? Het zijn vragen waar de stadsgidsen van SBM Bergen op Zoom antwoord op weten. Erfgoedspecialsit Tom van Eekelen gaf ZuidWest TV eerder al een kijkje onder de grond in het centrum van Bergen op Zoom. De uitzending van POD!UM is hier terug te zien

8 euro

De Verborgen vesting is onderdeel van de uitwerking van de Vestingvisie die de gemeente in 2019 heeft omarmd. Wie de Verborgen Vesting wil bezoeken, kan het beste van tevoren reserveren bij SBM of VVV Bergen op Zoom. De rondleiding duurt een uur en kaartjes kosten 8 euro. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 4 euro. Op de website van SBM en VVV Bergen op Zoom is meer informatie te vinden, zoals openingstijden.